יום ראשון, 25 בספטמבר 2016

גליליות עלי מנגולד במילוי בשר לצד בצלצלי שאלוט מקורמלים

הכנה וסגנון: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    

גליליות עלי מנגולד במילוי בשר לצד בצלצלי שאלוט מקורמלים
מנת פתיחה מושקעת ומיוחדת המתאימה לחג ולאירוח חגיגי, הטעם אהוב על כולם, ובשביל הילדים ניתן להכין מהמילוי לבד צורת גליליות ללא עלי המנגולד, והרי לכם תחליף בריא וקל להכנה לסיגרים ספוגים בשמן... ניתן אף למלאות במילוי פרווה כמו בורגול או קינואה.
כמות: 12 יחידות
חומרים:
  • 3 עלי מנגולד (סלקא) בינוניים

למילוי:
  • 200 גר' בשר בקר טחון (או הודו טחון – מומלץ לשלב)
  • 1 בצל קטן
  • חופן פטרוזליה קצוצה דק
  • 1/3 כפית מלח
  • 1/3 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה בשמן

לתוספת הבצלצלים:
  • 10 בצלצלי שאלוט
  • 1/2 כפית שמן
  • 2 כפות סילאן

אופן ההכנה:
הכנת המילוי:
לגרר את הבצל במגרדת דקה, ולערבב יחד את הבשר, פטרוזליה והתיבול.
הכנת הגלילים: 
לשטוף היטב את עלי המנגולד, לחתוך את הגבעול הלבן, להכניס את העלים לקערה ולערות מים רותחים, להמתין דקה ולהוציא את העלים, להפריד בכל עלה את הגבעול המרכזי  לאורכו כך שמתקבלים 2 חצאים, לחתוך כל חצי ל 2 חלקים. כך שמכל עלה מתקבלים 4 חלקים שלמים.
להניח בקצה כל עלה מעט מהמילוי בצורת גליל (כגודל זרת), ולגלגל את העלה מעל המילוי עד לקבלת גליל, להלן תמונות
להניח בתבנית אפיה, להכין את כל הגלילים, לכסות בנייר כסף ולאפות בחום 200 מעלות בתנור מחומם מראש למשך 15 דקות.
יש לקחת בחשבון כי הגליל מתכווץ לאחר האפיה ומופרשים ממנו נוזלים, את הנוזלים יוצקים מעל הגלילים, מוסיפים מעט בצלצלים ומגישים – חם או קר.
1
2


3
4
5

 הכנת הבצלצלים:
לקלף את הבצלצלים (אם הם מאד יפים ניתן להשאיר עם הקליפה), לחמם בסיר קטן על להבה בינונית את השמן ולהוסיף את הבצלצלים, לצלות כ 5 דקות, להוסיף את הסילאן, להנמיך את הלהבה ולקרמל למשך 10 דקות – עד שהבצלצלים מקבלים צבע שחום, להגיש חם לצד הגליליות.

תנאי אחסון: 
הגליליות לאחר האפיה - במקרר - עד 3 ימים, במקפיא.  לפני האפיה – במקרר – עד יום, במקפיא.
הבצלצלים – במקרר עד יומיים


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה