יום שני, 27 באוקטובר 2014

מנת פתיחה - כוס ההפתעות

הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: עמית פרבר

מנת פתיחה - כוס ההפתעות
סלט פלפלים, ריקוטה מתובלת, גרנולה מלוחה, יוגורט פיקנטי, ובטטות צלויות עם שום ודבש

מומלץ להכין מראש את כל רכיבי המנה ולשמור בקירור, כחצי שעה לפני האכילה להרכיב בכוסות שקופים, ולהניח על שולחן החג לפני כל סועד

חלבי, קל, הכנה: 20 דקות, אפייה: 15 דקות
כמות: 4 מנות

החומרים:
לסלט:
1 פלפל צהוב
1 פלפל אדום
1 פלפל כתום
2 גבעולי בצל ירוק
גבינת ריקוטה מתובלת:
4 כפות גבינת ריקוטה
4 כפות גבינה לבנה 5%
1 כף זעתר

גרנולה מלוחה:
4 כפות קוואקר שלם
2 כפות גרעיני חמנייה
2 כפות גרעיני דלעת
1 כף שומשום
1 כף פשתן טחון
מעט מלח

יוגורט פיקנטי:
1 גביע יוגורט טבעי 3%
2 כפות שמנת חמוצה 9%
1 שן שום כתושה
1/2 כפית שמיר יבש או 1 כף שמיר טרי קצוץ דק

בטטות צלויות:
2 בטטות
1 כפית דבש
1 כפית שמן זית
1/3 כפית מלח
2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:

סלט: חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות, קוצצים את הבצל ירוק ומערבבים
גבינת ריקוטה: מערבבים יחד את כל המרכיבים
גרנולה מלוחה: מחממים מחבת טפלון 20 שניות בלהבה גבוהה, מכניסים את כל המרכיבים, קולים דקה תוך כדי עירבוב, מקררים
יוגורט: מערבבים יחד את כל המרכיבים
בטטות: חותכים את הבטטה לרצועות בעובי 1 ס"מ ובאורך 5 ס"מ, ומניחים בתבנית אפייה, מערבבים בכלי את כל שאר החומרים, יוצקים מעל הבטטות, מערבבים היטב, ואופים בתנור מחומם מראש בחום 180 מעלות למשך 15 דקות, מוציאים ומקררים

הרכבת המנה:
מכניסים לכל כוס 2 כפות מהסלט, ומעל 2 כפות מגבינת הריקוטה, מעל 2 כפות גרנולה, מעל 2 כפות יוגורט, לוקחים חופן מהבטטות ומסדרים מלמעלה.


מומלץ להגיש עד חצי שעה לאחר הרכבת המנה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה